CRISI FINANCERA

L'Eurogrup supervisarà els comptes públics d'Espanya a canvi de l'ajuda als bancs

Tot i que De Guindos ho ha negat, l'Eurogrup assegura que revisarà l'evolució macroeconòmica de l'Estat en paral·lel al suport al sector financer

L'Eurogrup ha assegurat que supervisarà els comptes públics d'Espanya de forma paral·lela a l'ajuda financera que entregarà als bancs de l'Estat. En el comunicat on ha confirmat que prestarà 100.000 milions d'euros, l'Eurogrup afirma que el progrés macroeconòmic i de reducció del dèficit serà "revisat de prop i de forma regular en paral·lel a l'assistència financera".

Al comunicat es confirma que la injecció serà de 100.000 milions d'euros, l'equivalent al 10% del PIB espanyol. L'ajuda, que servirà per recapitalitzar la banca, s'utilitzarà per cobrir les necessitats de capital i també inclou un "marge addicional" per assegurar-se que la quantitat injectada és suficient, segons ha dit en un comunicat.

Encara no se sap a través de quin fons europeu vindrà exactament l'ajuda als bancs espanyols, si l'EFSF o l'ESM. En qualsevol cas, els diners es transferiran al Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), que és un organisme estatal, i des d'allà s'injectaran als bancs espanyols.