Mercat europeu

La baixada de juliol reflecteix un debilitament de les expectatives de futur i un empitjorament de la situació en els últims mesos

La confiança econòmica va tornar a caure a Europa al juliol

A Espanya la confiança ha caigut 2,7 punts, només superats per Itàlia amb una caiguda de 4,5 punts. A tota Europa la confiança disminueix 2,2 punts.

La Comissió Europea (CE) ha informat avui que la confiança dels consumidors i els empresaris ha caigut al juliol en el conjunt de la Unió Europea, a la Zona euro i a Espanya respecte el mes de juny.

L'Indicador del Sentiment Econòmic (ISE), elaborat per l'Executiu comunitari i que mesura la confiança econòmica a tota Europa, ha disminuit 2,2 punts tant en la UE com en la Zona euro. D'aquesta manera, l'ISE se situa, respectivament, en els 102,4 i els 103,2 punts.

Al juny, la confiança econòmica també va baixar tant en els Vint-i-set com en els socis de la moneda única, encara que en menor mesura (un 1 i 0,4 punts, respectivament).

A Espanya, la confiança ha caigut 2,7 punts fins als 93, la qual cosa suposa la segona baixada més important entre els estats membres de més gran pes econòmic, només superat per Itàlia amb un caiguda de 4,5 punts.

Encara que el nivell actual de l'indicador "es manté relativament alt", la caiguda continuada des de març indica que la indústria de l'UE ha entrat en una fase de "moderació del creixement".

La baixada de juliol reflecteix un debilitament de les expectatives de producció i un empitjorament de la situació en els últims mesos, al costat d'un creixement del pessimisme de les empreses sobre les seves futures comandes.