CRISI DEL DEUTE
Economia 22/10/2011

Europa insisteix que la banca haurà d'assumir una part “substancial” del rescat grec

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, avisa que la contribució de la banca per pagar el segon rescat de Grècia no pot ser només del 21% i que s'haurà d'ampliar

1 min

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha explicat aquest dissabte que s'haurà d'augmentar "substancialment" la contribució del sector privat al segon rescat grec, segons l'acord a què es va arribar ahir amb els ministres de Finances europeus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem pactat que s'ha d'elevar la contribució de la banca" al segon programa d'ajuts a Grècia, que tindrà un cost total de 159.000 milions d'euros, ha dit Juncker en arribar a la reunió de ministres que té lloc a Brussel·les.

De fet, ahir va transcendir que la factura a què poden haver de fer front els bancs pot arribar a ser del 50% del cost total del rescat.

Aquesta possibilitat, que no està confirmada encara, troba les resistències del govern francès, ja que la seva banca és la més exposada al deute hel·lè i la que sortiria més perjudicada d'aquest augment de la contribució.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ja va advertir ahir que en tot cas el 21% de contribució del sector financer privat que es va pactar al juliol és insuficient i s'ha d'elevar.

stats