Publicitat
Publicitat

Obama diu que quan Espanya clarifiqui el rescat "calmarà els mercats"

Europa es compromet a mantenir "la integritat i l'estabilitat" de la zona euro davant el G-20

Els països europeus que formen part del G-20 s'han compromès, en la cloenda de la cimera celebrada a Los Cabos (Mèxic), a prendre "totes les mesures necessàries per salvaguardar la integritat i l'estabilitat" de la zona euro, sotmesa a tensions molt fortes, especialment en països com Grècia i Espanya, en les darreres setmanes.

En la declaració final de la setena cimera del G-20, destaca el compromís ferm de l'eurozona per apuntalar el creixement, garantir l'estabilitat financera i promoure la "responsabilitat fiscal" a Europa.

En concret, la declaració felicita Espanya pel seu pla de "recapitalitzar el seu sistema bancari" i "l'anunci de l'Eurogrup sobre el suport a l'autoritat de reestructuració financera" de l'Estat.

A més, el G-20 també recull la predisposició a emprendre "les accions necessàries per enfortir el creixement global i restaurar la confiança" en un context en què l'economia mundial "segueix sent vulnerable".

El text final constata que els països emergents estan "experimentant una desacceleració", i celebra que alguns estiguin estimulant la demanda interna per enfrontar aquesta conjuntura.

Obama: "Espanya aportarà els detalls de l'ajuda a la banca, i això ajudarà a calmar els mercats"

El president dels Estats Units, Barack Obama, confia, per la seva banda, que quan Espanya clarifiqui el rescat bancari, "calmarà els mercats".

Aquest dijous es coneixerà la xifra que les dues consultores independents del sistema bancari espanyol proposen per a la seva recapitalització i, probablement pocs dies després, es presentarà la petició formal d'ajuda per part de les autoritats espanyoles.

No obstant això, la xifra final que sol·licitarà Espanya se sabrà al setembre, després d'un segon informe més exhaustiu de quatre auditores.

Més continguts de