DEUTE
Economia 29/10/2011

Europa ja estudia un pla de contingència en cas que Itàlia o Espanya es contagiïn de la crisi grega

Malgrat els acords de la cimera europea d'aquesta setmana, l'FMI, la UE i els bancs centrals de l'eurozona mantenen "contactes" per estudiar com actuar en cas de contagi, segons la premsa italiana

Efe
1 min
Sense mesures aprovades Silvio Berlusconi anirà demà a la cimera sense nous ajustos que calmin els ànims dels seus col·legues.

RomaEl Fons Monetari Internacional, la Unió Europea i els bancs centrals de l'eurozona mantenen "contactes" per preparar "un pla de contingència" en cas que la crisi del deute grec es contagiï a Itàlia o Espanya. Tot i que no se'n coneixen gaire detalls, una de les possibilitats que s'estudia és augmentar novament la capacitat el fons de rescat, que aquesta setmana ja s'ampliat des dels 400.000 milions d'euros fins a un bilió. Sembla que un bilió d'euros no seria suficient per rescatar Espanya o Itàlia si un d'aquests dos països fes fallida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Divendres Itàlia es va veure obligada a pagar uns interessos de més del 6% pels seus bons a 10 anys, un nivell rècord des de la seva entrada a l'euro. De fet, el país presidit per Silvio Berlusconi ha avançat Espanya com a principal preocupació europea, amb una prima de risc més elevada que l'espanyola.

stats