Economia 19/11/2011

Els estats imposen l'austeritat i congelen els pressupostos europeus del 2012

Els ministres de Finances imposen la contenció malgrat les demandes del Parlament europeu per incrementar els recursos de la UE

Ara
1 min

Brussel·lesEls governs dels 27 estats membres de la UE i el Parlament europeu han arribat a un acord sobre els pressupostos comunitaris on imperarà l'austeritat, tal i com havien exigit els estats. A efectes pràctics, els recursos quedaran congelats l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el subsecretari de Finances de Polònia, Jacek Dominik, en roda de premsa, el capítol de crèdits de pagaments només creixerà un 2% fins als 129.088 milions d'euros. Aquesta pujada és l'equivalent a la inflació prevista, per la qual cosa equival a una congelació, segons Dominik.

Els ministres de Finances comunitaris han imposat la seva aposta davant de les pretensions de l'eurocambra, que volia un increment superior al 5% en el capítol de crèdits de pagaments

L'esborrany del pressupost europeu suposa el 0,98% del Producte Interior Brut (PIB) i el finançament prové principalment de les aportacions dels estats membres.

La partida de compromisos tindrà 500 milions menys el que havien demanat l'eurocambra i la Comissió Europea (CE), de manera que quedarà xifrat en 147.232 milions. Tot i això, la xifra suposa 990 milions més del que proposaven els 27.

L'aprovació del text està prevista durant la propera trobada de ministres de Finances (Ecofin) el dia 30.

stats