Publicitat
Publicitat

Els estats imposen l'austeritat i congelen els pressupostos europeus del 2012

Els ministres de Finances imposen la contenció malgrat les demandes del Parlament europeu per incrementar els recursos de la UE

Els governs dels 27 estats membres de la UE i el Parlament europeu han arribat a un acord sobre els pressupostos comunitaris on imperarà l'austeritat, tal i com havien exigit els estats. A efectes pràctics, els recursos quedaran congelats l'any que ve.

Segons ha explicat el subsecretari de Finances de Polònia, Jacek Dominik, en roda de premsa, el capítol de crèdits de pagaments només creixerà un 2% fins als 129.088 milions d'euros. Aquesta pujada és l'equivalent a la inflació prevista, per la qual cosa equival a una congelació, segons Dominik.

Els ministres de Finances comunitaris han imposat la seva aposta davant de les pretensions de l'eurocambra, que volia un increment superior al 5% en el capítol de crèdits de pagaments

L'esborrany del pressupost europeu suposa el 0,98% del Producte Interior Brut (PIB) i el finançament prové principalment de les aportacions dels estats membres.

La partida de compromisos tindrà 500 milions menys el que havien demanat l'eurocambra i la Comissió Europea (CE), de manera que quedarà xifrat en 147.232 milions. Tot i això, la xifra suposa 990 milions més del que proposaven els 27.

L'aprovació del text està prevista durant la propera trobada de ministres de Finances (Ecofin) el dia 30.

Més continguts de