Economia 07/11/2011

Europa podria multar amb 1.000 milions Espanya per tenir un atur elevat

La Unió Europea (UE) pot multar Espanya amb 1.000 milions d’euros per tenir un nivell d'atur massa alt. Els criteris de sanció per desequilibri en el nivell d'ocupació podria arribar al 0,1% del PIB.

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa Unió Europea decidirà demà si inclou la taxa d’atur com a un dels criteris que serviran per mesurar si els governs europeus mantenen l’equilibri necessari en els seus indicadors econòmics. En el cas que un soci de l’euro no respecti els criteris, la Unió Europea impulsarà un procés sancionador per desequilibris excessius que podria acabar amb una multa del 0,1% del PIB de l’estat membre afectat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, no estava previst que l’atur fos un dels criteris, però segons la proposta de la Comissió Europea que examinaran demà els ministres de Finances dels Vint-i-set, la taxa d’atur no podrà superar el 10% durant més de tres anys. Si l’estat membre no posa en marxa mesures per corregir la situació, s’impulsarà el procediment.

En el cas d’Espanya, la multa podria arribar als 1.000 milions d’euros. Tanmateix, és bastant difícil que Brussel·les acabi imposant la multa perquè el procediment és llarg i es dóna temps suficient als governs per poder prendre mesures.

stats