CRISI DEL DEUTE
Economia 26/06/2012

Europa vol intervenir els pressupostos dels estats que no compleixin les seves directrius fiscals

La UE preveu la possibilitat de crear un ministre de Finances europeu per vigilar el compliment dels estats de l'eurozona, segons ha avançat 'Financial Times'

Ara
1 min

BarcelonaLa Unió Europea (UE) vol avançar en el control pressupostari dels estats membres i posarà damunt la taula la creació d'un ministeri de Finances a nivell europeu amb poders per reescriure els pressupostos dels estats de l'eurozona que no compleixin els objectius de dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta mesura de control s'inclou a l'informe que ha presentat Brussel·les de cara a la cimera que comença el proper dijous. Del document es desprèn l'objectiu d'avançar cap a una "unió econòmica i monetària genuïna" que, matisa, prendrà forma al llarg dels propers deu anys.

Segons ha avançat avui 'Financial Times', l'increment del control dels pressupostos dels estats es vol fer mitjançant la creació d'un ministeri de Finances europeu a Brussel·les que podrà forçar canvis als estats que no compleixin els objectius fiscals.

L'informe de cara a la cimera planteja també la qüestió dels eurobons, tot i el no rotund que manté Alemanya, i ho fa com una via "a mitjà termini" per integrar el deute dels països europeus sempre que es compleixi la disciplina fiscal.

stats