Economia 24/02/2012

Homs adverteix, sobre l'Eurovegas, que la "cultura del no" pot ensorrar el país i que "no es pot ser llepafils"

El portaveu del Govern evita concretar les exempcions legals que es puguin fer en cas d'obtenir el projecte

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat aquest divendres, sobre la possible instal·lació d'Eurovegas a Catalunya, que no es pot ser "llepafils" en l'actual context de crisi, i ha afegit: "Ningú ho entendria, amb tot el que està passant". "La cultura del 'no' et porta a l'ensorrament d'un país", adverteix Homs, "i alguns la practiquen sense oferir cap alternativa". "No ens ho podem permetre", ha assegurat en declaracions a COMRàdio Homs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el portaveu del Govern ha evitat precisar quines exempcions es podran fer en cas que l'Eurovegas s'insta·li a Catalunya, i ha dit que aquesta operació s'ha de mirar "en què guanyem" i no "en què cedim". Per Homs, "de tot el que s'ha plantejat fins ara, i respectant les lleis de país, només podem fer que guanyar-hi". No obstant això, ha assegurat que "tampoc ens podem permetre un campi qui pugui i que valgui absolutament tot". "L'encert és trobar el punt just d'equilibri, que és el que a Catalunya ens ha fet forts tradicionalment", ha afegit Homs, que ha recordat que l'operació encara s'està negociant i que fins a l'estiu no es coneixerà el destí final de l'Eurovegas.

En qualsevol cas, el portaveu del Govern ha reivindicat el "revulsiu" que suposaria la instal·lació del projecte a Catalunya, quant a llocs de treball i oferta de celebracions de congressos, esdeveniments i turisme de qualitat, "entre d'altres". A més, ha insistit, suposaria la instal·lació de la base europea del Cirque du Soleil i ha volgut deixar clar que l'Eurovegas s'allunyaria de la caricatura de "ruletes i fum" que pot implicar la instal·lació d'un casino. "És evident que no és el sentit de l'operació", ha matisat.

stats