EMPRENEM / HISTÒRIES PER NO DORMIR
Economia 22/09/2013

Èxit i fracàs (II)

i
Pau Garcia-milà
1 min

No és la primera vegada que parlo del ja t'ho vaig dir, la repetida frase que, a manera de sentència, emet una part de la població quan llegeix el fracàs d'un emprenedor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

He viscut en carn pròpia molts moments dolents i alguns de bons, tot i que fins enguany no havia tingut mai l'oportunitat de veure com aquests moments es podien magnificar per l'efecte dels mitjans de comunicació: aquesta setmana ha acabat oficialment una de les notícies sobre la nostra empresa que va tenir més ressò, quan a l'abril vam explicar que passàvem un mal moment a l'empresa per la manca de finançament. És gratificant poder explicar que tornes a estar treballant per crear valor, explicar com t'ho has fet i què vols fer per evitar que es repeteixi una situació dolenta com la viscuda, i finalment preguntar-te, en privat, què n'has après.

Probablement moltes coses, de positives i de negatives, però la més curiosa, sens dubte, és com algunes persones reaccionen de maneres que mai t'esperaries. El que s'alegrava que estiguessis malament ("Ja t'ho vaig dir!") avui s'alegra que et vagi bé, desitjant que no notis que és la mateixa persona, afirmant, sense por a ser descobert: "Ja us ho vaig dir que aquell era un moment puntual i això havia de remuntar!" I així en pots comptar uns quants, que podrien servir per alegrar-te la tarda... O fer-te reflexionar: si no els vas fer cas quan va venir la tempesta, tampoc ho hauries de fer quan ha tornat el sol. A vegades, seguir caminant mirant el terra sense preocupar-se pel que diguin els altres és molt bona opció.

stats