Economia 23/02/2012

La Comissió Europea podria flexibilitzar l'objectiu de dèficit per Espanya per al 2012, però no per al 2013

El comissari europeu per a Programació Financera i Pressupost admet que hi ha “negociacions” amb el govern espanyol per suavitzar l'objectiu de dèficit públic per aquest any

Joan Faus
1 min

Madridflexibilitzarafectarien a l'objectiu per al 2013. És a dir, que es podria suavitzar el 4,4% pactat per al 2012, però no el 3% per al 2013. Així ho ha dit avui a Madrid el comissari europeu per a Programació Financera i Pressupost, Janusz Lewandowski.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu, Lewandowski ha admès que és “molt difícil” poder reduir el dèficit del 8%, amb què va tancar Espanya l'any 2011, fins al 4,4% pactat amb Brussel·les. El comissari no vol avançar quant es podria flexibilitzar aquest objectiu fins que la CE doni a conèixer aquest matí les previsions econòmiques per a Espanya. “Espanya ha guanyat credibilitat perquè no està perdent el temps i treballa en un gran procés de reformes internes i estructurals. Això li dóna tolerància” perquè es suavitzi l'objectiu de dèficit, ha dit. "El clima macroeconòmic no ha millorat, i això fa que els objectius [de dèficit] siguin més difícils d'assolir", ha afegit.

Lewandowski també ha avançat que les previsions econòmiques que donarà a conèixer aquest matí Brussel·les no suposaran cap “millora” per als països membres.

stats