Economia 16/02/2012

CiU i PSOE donen suport a la reforma del sistema financer

La federació catalana hi ha votat a favor després que es garantís el paper de les autonomies en les fundacions de les entitats

Joan Faus
1 min

MadridEl Congrés de Diputats ha convalidat avui la reforma financera amb el suport del PP, el PSOE, CiU, Coalición Canaria i Foro Asturias, i l'abstenció del PNB. El decret de sanejament del sector financer, que obliga el conjunt de les entitats financeres a aprovisionar 52.000 milions d'euros dels seus actius immobiliaris dubtosos, ha rebut 303 vots a favor dels 337 diputats assistents al ple. Han rebutjat el decret 28 diputats i sis s'han abstingut. El decret no serà tramitat com a projecte de llei.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CiU, que ja va donar suport al pla d'ajust de 15.000 milions, ha decidit votar a favor després de que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, aclarís que el decret no reduirà les competències de les comunitats autònomes en el control de les fundacions de les caixes d'estalvi. El decret obliga a aquelles caixes que tenen traspassat el seu negoci bancari a una altra entitat a convertir-se en fundació quan el seu capital és inferior al 25%.

stats