Economia 12/04/2012

Els ciutadans hauran d'informar dels seus comptes en paradisos fiscals

El ministre Montoro diu que la mesura s'inclou en el pla contra el frau fiscal que s'aprovarà demà i que limitarà també el pagament de diners en efectiu. Assegura que l'amnistia fiscal és un "gravamen"

Joan Faus
1 min

MontoroEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat avui que serà una “obligació legal” per als ciutadans informar sobre els comptes bancaris o valors que tinguin oberts a l'estranger, com per exemple en paradisos fiscals. Afectarà les persones que

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro ha assegurat, en el ple del Congrés dels Diputats sobre l'amnistia fiscal, que la mesura formarà part del pla contra el frau fiscal que aprovarà demà el govern espanyol i que inclou també una limitació fins als 2.500 euros per pagar en efectiu entre professionals. El principal objectiu del pla és “lluitar” contra l'economia submergida.

D'altra banda, el ministre ha defensat l'amnistia fiscal que permet fer aflorar diner negre pagant només un 10% dels diners i que avui es votarà al Congrés. “No és una amnistia. Una amnistia és quan hi ha un perdó en els procediments ja detectats, sinó que és un gravamen sobre la regularització d'actius que estan ocults. L'aflorament serà positiu per a l'activitat econòmica del nostre país”, ha assegurat.

stats