ECONOMIA

El dèficit públic per Espanya serà del 6,2% el 2011

L'FMI redueix en quatre dècimes la seva projecció de dèficit per Espanya

L'FMI espera que el desequilibri pressupostari sigui del 5,6% el 2012, també quatre dècimes menys

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha reduït avui en quatre dècimes la seva projecció de dèficit públic per Espanya, que segons l'organisme serà del 6,2% del PIB aquest any, en front del 6,6% que preveia el gener.

L'FMI espera que el desequilibri pressupostari sigui del 5,6% el 2012, també quatre dècimes menys. El govern espanyol, per la seva banda, preveu que el desequilibri pressupostari baixi al 6% el 2011, el 4,4% a l'any següent i que torni al límit del 3% el 2013.

El Fons destaca en el seu "Informe sobre Vigilància fiscal" publicat avui que Espanya serà, junt amb Eslovàquia, l'economia avançada que més reduirà el dèficit públic el 2011. Malgrat els avenços de països com Espanya, l'organització afirma que els riscos que afecten a la sostenibilitat fiscal segueixen sent "elevats" ja que els avenços en algunes regions s'han vist contrarestats per demores en la consolidació fiscal en altres.

L'organisme menciona, en aquest sentit, que la majoria de les economies avançades estan reduint els seus dèficits fiscals aquest any, però recorda que EEUU ha deixat "en suspens" l'ajustament i que els plans de Japó s'han vist alterats pel terratrèmol que es va produir el març.

Europa, pel contrari, està ajustant els seus comptes, segons l'FMI, que anticipa que el dèficit a la zona euro registri una forta caiguda degut a la retirada de les mesures d'estímul posades en marxa durant la crisi.