ECONOMIA
Economia 11/04/2011

El FMI millora en dues dècimes el creixement d'Espanya pel 2011

Aquests pronòstics se situen molt per sota de les previsions del govern espanyol, que espera un creixement de l'1,3% per aquest any i del 2,3% pel que ve

Efe
2 min

WashingtonEspanya creixerà un 0,8% aquest any, dues dècimes més que l'avançat el gener pel Fons Monetari Internacional (FMI), que millora també en una dècima la seva previsió pel 2012, fins l'1,6%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests pronòstics se situen, però, molt per sota de les previsions del govern espanyol, que espera un creixement de l'1,3% per aquest any i del 2,3% pel que ve.

El Fons, que ha publicat avui el seu informe semestral "Perspectives Econòmiques Mundials", preveu que l'índex de desocupació se situï aquest any en el 19,4%, una mica per sota del 19,8% que espera el govern espanyol.

Pel 2012, la desocupació a Espanya serà del 18,2%, en front del 18,5% previst pel govern espanyol, afegeix el pronòstic de la institució.

Segons l'entitat, la inflació serà del 2,6% aquest any i de l'1,5% el vinent. El Fons espera, per altra banda, que el dèficit per compte corrent arribi al 4,8% del PIB aquest any i al 4,5% el que ve.

L'organisme, que dedica un apartat especial dins de l'informe als països perifèrics de la Unió Europea (UE), assenyala que el dèficit per compte corrent d'Irlanda i, "en menor mesura", el d'Espanya se situen en nivells més sostenibles.

Diferent és la situació a Grècia i a Portugal, on els dèficits, equivalents al 10,4% i al 9,9% del PIB del 2010, respectivament, segueixen sent "excessivament elevats".

Portugal, que ha sol·licitat ajuda a la UE i a l'FMI per afrontar la crisi del deute serà, després de Grècia, el país amb pitjor evolució econòmica aquest any a Europa, amb una contracció esperada del seu PIB de l'1,5%. El país seguirà en terreny negatiu el 2012, amb una contracció prevista per l'FMI del 0,5%.

El Fons destaca el significatiu increment en les exportacions que han aconseguit Irlanda, Portugal i, sobretot, Espanya, com part del procés d'ajustament davant la crisi. L'organisme, assenyala, per altra banda, que la moderació salarial ha tingut un paper relativament modest a Grècia, Portugal i Espanya, on els mercats laborals són menys flexibles que en altres països perifèrics de la UE, com Estònia, Letònia i Lituània.

stats