Economia 09/06/2012

L'FMI i la pressió d'Europa aboquen Espanya al rescat bancari

A Europa està tot a punt per contactes al més alt nivell al llarg d'aquest dissabte si es compleix la sol·licitud de l'ajuda per part del govern espanyol després de l'informe de l'FMI

Ara
2 min

BarcelonaL'informe de l'FMI que xifra en 40.000 milions el rescat que necessiten els bancs espanyols i la creixent inquietud dels socis europeus, que volen una solució ràpida al problema d'Espanya, poden precipitar la sol·licitud del rescat bancari aquest dissabte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Brussel·les ja està tot llest perquè al llarg del dia es produeixin contactes entre els responsables dels tresors de la zona euro i els ministres d'Economia de la UE en cas que el govern de Rajoy demani la injecció per salvar el sistema financer.

De matinada va ser l'FMI qui va avançar el càlcul sobre les necessitats del rescat, un document que estava previst que es fes públic el proper dilluns. Aquest matí han estat diverses veus europees les que han demanat celeritat. Els socis de l'eurozona aposten perquè la solució del rescat es tanqui abans de les eleccions gregues del proper 17 de juny.

El president de l'Eurogrup i primer ministre de Luxemburg, Jean Claude Juncker, ha reclamat aquest dissabte una solució urgent i rápida a la crisi bancari espanyola, que ha situat ben allunyada i gens comparable amb el que succeeix a Grècia.

En una entrevista a la ràdio alemany a Deutschlandradio Kultur, diu que la clau serà la rapidesa per frenar un problema que, a Espanya, és purament bancari, entre que a Grècia va molt més enllà.

De la seva banda, el ministre de Finances alemany, Wolfgant Schäuble, ha dit que ha de ser Espanya qui de manera autònoma decideixi si vol el paraigua dels fons de rescat per resoldre el seu problema. Ha insistit a valorar els esforços que ha fet l'executiu per endurir les regles de capital a les entitats i sanejar-les, informa l'agència Efe.

Malgrat tot, Schäuble ha insistit que els fons europeus són a disposició del govern espanyol un cop es confirmin les necessitats de finançament que té el sistema financer.

stats