Publicitat
Publicitat

CRISI

L'FMI rebaixa les seves previsions per a Espanya i preveu que segueixi en recessió el 2013

L'organisme creu que el dèficit baixarà aquest any al 7%, però aquesta estimació no té en compte les retallades que el govern espanyol va aprovar la setmana passada

L'economia espanyola retrocedirà menys del previst el 2012, però no tornarà al creixement el 2013, sinó que caurà un 0,6%. Així ho ha afirmat aquest dilluns l'FMI durant la presentació de la revisió de les seves previsions.

L''Informe de perspectives econòmiques globals' apunta que l'economia espanyola retrocedirà un 1,5% el 2012 i no un 1,8%, com havia afirmat l'abril passat. De totes formes, el 2013 caurà un 0,6% en lloc del creixement del 0,1% que l'organisme dirigit per Christine Lagarde havia anunciat prèviament.

El 2011 Espanya va sortir de la recessió amb un creixement del 0,7%, un ritme que l'Estat no podrà mantenir ni aquest any ni el vinent.

A més, l'informe de l'FMI calcula que el dèficit d'Espanya baixarà aquest any fins al 7% (enfront del 8,9% registrat el 2011), cosa que no permetria complir el 6,3% que estableix Brussel·les. De totes formes, aquesta estimació no té en compte les retallades que el govern espanyol va aprovar la setmana passada.

Etiquetes

Més continguts de