FINANCES
Economia 23/09/2011

L'Estat controlarà el 90% de CatalunyaCaixa

La participació del FROB a Unnim serà encara més elevada.

Efe
1 min

BarcelonaL'Estat controlarà el 90% del capital de CatalunyaCaixa quan entri al capital de l'entitat el proper 1 d'octubre. Així consta en un correu electrònic enviat aquesta nit a tots els treballadors de l'entitat al qual ha pogut accedir Efe. L'Estat accedirà al capital de la segona caixa catalana a través del Fons per a la Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al correu electrònic s'hi detalla que el FROB aportarà els 1.718 milions que CatalunyaCaixa necessita per capitalitzar-se. Segons la valoració pactada amb el Banc d'Espanya, CatalunyaCaixa crearà el seu banc, que s'anomenarà CatalunyaBank, però seguirà operant amb la seva marca. Després d'aquesta operació, l'entitat tindrà un core capital (reserves considerades de màxima qualitat) del 10,7%, set dècimes per sobre del nivell mínim exigit pel govern espanyol.

Avui també s'ha celebrat el consell d'administració d'una altra caixa catalana, Unnim, on l'Estat tindrà un paquet superior al 90%, segons han explicat fonts financeres.

stats