Economia 03/09/2012

El FROB anuncia una injecció "immediata" de 4.500 milions a Bankia

L'organisme subscriurà una ampliació de capital de l'entitat amb fons propis, perquè encara no ha arribat el primer tram del rescat europeu

Efe
1 min
La seu central de Bankia, a Madrid, aquest divendres. / PAUL HANNA / REUTERS

MadridEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha anunciat aquest dilluns que "amb caràcter immediat" realitzarà una injecció de capital a BFA-Bankia per import de 4.500 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el FROB ha explicat que l'objectiu d'aquesta injecció de capital és restablir els nivells de capital regulatori del grup, i ha afegit que l'esmentada operació s'instrumentalitzarà mitjançant la subscripció per part del FROB d'una ampliació de capital de l'entitat per l'import esmentat.

L'operació, que compta amb el suport de les autoritats europees, "és una bestreta de la injecció de capital que haurà de fer el FROB, en el marc del programa d'assistència financera acordat amb l'Eurogrup i del procés de reestructuració de BFA-Bankia, i la quantia final es determinarà en les pròximes setmanes".

En una entrevista a Onda Cero, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha avançat aquest dilluns al matí que el FROB faria aquest anunci.

stats