FINANCES
Economia 06/11/2011

El FROB contracta el banc d'inversió Nomura per buscar un comprador per a Unnim

El banc català està en mans del fons creat per l'Estat

Efe
1 min
Unnim és un deks set grups de caixes que han d'alleugerir la presència del FROB en el seu capital abans del 30 de setembre

BarcelonaEl Fons per a la Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB) ha contractat al banc de negocis japonès Nomura perquè trobi un comprador per a Unnim, segons han avançat a Efe fonts financeres pròximes a l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Portaveus del Banc d'Espanya han declinat fer qualsevol comentari sobre això, però les mateixes fonts financeres han assenyalat que personal de Nomura ja porta diverses setmanes treballant intensament a la seu d'Unnim Banc, banc al qual la caixa Unnim va traspassar tota la seva activitat financera.

Unnim Banc és propietat del FROB en un 100% des del passat 1 d'octubre, després que aquest fons públic aportés 568 milions d'euros a l'entitat en el procés de recapitalització de diverses caixes d'estalvis.

El FROB pretén estar amb prou feines uns mesos en el capital d'Unnim i deixar aquest tema resolt com més aviat millor, fet que ha tornat a reactivar les converses amb Ibercaja, entitat sanejada i amb poca presència a Catalunya, que ja abans de l'entrada del fons va estar en converses amb la direcció de la caixa catalana per integrar-la.

stats