Economia 21/05/2012

Facebook comença la seva primera setmana a borsa caient un 13%

La xarxa social va estrenar-se a borsa divendres passat a un preu cinc dòlars superior a l'actual

Ara
1 min

BarcelonaFacebook va superar amb un aprovat el seu primer dia a borsa i divendres passat va mantenir els 38 dòlars per acció amb què l'empresa havia decidit sortir a borsa. Avui, però, les accions han començat la sessió amb una forta caiguda que les ha fet baixar a 33 dòlars per acció, per sota del preu mínim que va estimar la companyia com a valor de l'acció per a la seva sortida, d'entre 34 i 38 euros per acció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La xarxa social de Mark Zuckerberg perdia prop d'un 13% mitja hora després d'haver començat la sessió, a les 16:30 hora peninsular, i s'ha mantingut en aquest nivell bona part de la tarda. La caiguda també suposa que la capitalització de l'empresa cau per sota de la xifra rodona dels 100.000 milions de dòlars.

L'estrena de Fcebook a borsa, enmig d'una gran expectació, va ser divendres i, tot i l'eufòria mediàtica, va quedar força aigualida després de pujar solament un 0,61%. Nasdaq, l'índex on cotitza Facebook i que centralitza les ordres de compra i de venda, va reconèixer que uns problemes tècnics havien alterat la cotització de la xarxa social. L'índex, però, ha deixat clar que la caiguda d'avui no és responsabilitat seva, fet que que suposa una gerra d'aigua freda per a l'empresa.

stats