Economia 29/08/2012

Facua sospita que algunes empreses van inflar preus per poder anunciar ara que no aplicaran el nou IVA

L'associació de consumidors assegura que ha rebut queixes en aquest sentit i demana a les administracions que ho investiguin

Dani Sánchez Ugart
1 min
CLIENTS LOCALS  L'Ànec Blau, de Castelldefels, que obre els diumenges, té més clients locals que de fora, tot i estar situat en un municipi turístic.

BarcelonaSegons sospita l'associació de consumidors Facua, algunes empreses podrien haver inflat preus des que el govern espanyol va anunciar l'última pujada de l'IVA, que situarà el tipus general en el 21% i que entra en vigor aquest dissabte. Ara, aquestes empreses haurien anunciat que no aplicaran el nou recàrrec i que assumiran la diferència amb els seus marges de beneficis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'organització explica que ha rebut "nombroses" queixes de consumidors que asseguren haver detectat aquesta pràctica i que és "un clam a la xarxa". Mercadona, El Corte Inglés, Carrefour, en gran consum, i Zara, H&M o Mango, en roba, són algunes de les companyies que han anunciat en els últims dies que no modificaran els seus preus i que assumiran la pujada, en alguns productes o en tots.

Facua es pregunta, però, si "ens hem de creure" que grans empreses "deixaran d'ingressar desenes de milions d'euros cada any".

Per aquest motiu, l'associació de consumidors reclama a les administracions que creïn un observatori de preus per detectar diferències destacables en l'últim mes i una investigació en profunditat per part de les administracions públiques.

stats