ENTITATS FINANCERES
Economia 20/06/2011

Fainé diu a 'Financial Times' que si fracassa alguna sortida a borsa d'una caixa "no serà la fi del món"

El president de La Caixa, Isidre Fainé, explica la seva carrera i el model de l'entitat que presideix en una entrevista al rotatiu financer

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de La Caxa, Isidre Fainé, considera que si finalment hi ha més caixes de les previstes que hagin d'acudir al Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) –és a dir, si fracassa alguna de les sortides a borsa– no serà "la fi del món", segons publica el Financial Times en una entrevista. Fainé creu que la millor manera d'enfrontar-se a la crisi comença per "estar tranquils". Afegeix que en el segle XXI i després de tot el que ha passat, les institucions financeres han d'estar als mercats, és a dir, han de cotitzar per la necessitat de transparència i d'accés al capital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Isidre Fainé també fa un repàs a la seva carrera. El rotatiu explica que la primera feina de l'actual president de La Caixa va ser en una botiga de reparacions de bicicletes. Fainé tenia 13 anys. Els seus inicis al món de la banca tenen lloc l'any 1961, quan Fainé era encara estudiant, i va entrar a la seu del Banco Atlántico de Barcelona per demanar-hi feina. El Financial Times explica que la determinació d'aquell jove va impressionar l'aleshores conseller delegat de l'Atlántico, Guillermo Bañares, fet que li va obrir les portes de l'entitat.

Fainé reconeix com a font d'inspiració els coneixements comercials de la seva mare, que regentava una botiga a Barcelona i que li va fer entendre la importància d'establir preus i descomptes.

stats