Publicitat
Publicitat

Fainé i Garmendia entren aquesta setmana al consell de Gas Natural

Felipe González no renovarà el càrrec i deixarà definitivament la companyia

Gas Natural Fenosa farà dijous que ve la Junta General d'Accionistes, en la qual aprovarà el nomenament de cinc nous consellers, entre els quals hi ha l'exministra i presidenta de Genetrix, Cristina Garmendia, i el president de CaixaBank, Isidre Fainé, com a conseller dominical.

En qualitat d'independents, hi entraran l'excomissària europea d'Afers Exteriors i de Comerç Interior, Benita Ferrero Waldner, i l'expresident de Siemens i actual vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil.

Al president de CaixaBank s'hi sumarà el nomenament com a conseller dominical del director financer de Repsol, Miguel Martínez, en virtut de les participacions del 34% i del 30% que les dues societats mantenen amb Gas Natural Fenosa. En concret, Fainé substituirà l'exconseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, mentre que Martínez reemplaçarà Nemesio Fernández-Cuesta, que va deixar Repsol.

El consell d'administració també proposarà a la junta d'accionistes la reelecció com a consellers del conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca Marco; el president de Damm, Demetrio Carceller; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el catedràtic Ramón Adell (Foment del Treball), i els advocats Xabier Añoveros Trias de Bes i Heribert Padrol Munté.

L'expresident del govern espanyol Felipe González no renovarà el seu càrrec com a conseller de Gas Natural Fenosa en la pròxima junta després de quatre anys com a vocal de la companyia. La sortida de González es produeix després d'haver culminat, després de la junta d'accionistes de l'any passat, el seu mandat com a vocal, tot i que el mateix expresident del govern havia expressat la seva intenció d'abandonar el consell d'administració.

La multinacional energètica, presidida per Salvador Gabarró, va obtenir un benefici net de 1.462 milions d'euros el 2014, fet que suposa un augment de l'1,2% respecte a un any abans, impulsat pel negoci internacional a pesar de l'impacte regulador a Espanya.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT