Farggi acomiada 153 treballadors després de comprar La Menorquina

La companyia catalana anuncia un expedient de regulació als sindicats

Lacrem, la divisió industrial del Grup La Farga, preveu acomiadar 153 persones i tancar la seva fàbrica del barri del Poblenou de Barcelona. El fabricant de gelats Farggi va presentar el passat 12 de setembre un expedient de regulació al·legant raons organitzatives, productives i econòmiques amb l’objectiu de dur a terme una reestructuració de la seva activitat, que passa per la concentració de la producció de gelats a la planta de Palau-solità de Plegamans i els serveis administratius a les instal·lacions de Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta operació es produeix només quatre mesos després que adquirís La Menorquina a Kalise gràcies a una injecció de capital que va rebre del fons d’inversió Black Toro.

Els sindicats que han negociat amb la direcció –CCOO, UGT i USOC– han explicat aquest dimarts que la companyia preveu fer fora 153 persones de les aproximadament 600 que hi treballen. Els afectats es podrien reduir a la meitat dels afectats si hi ha voluntaris que vulguin convertir els seus actuals contractes indefinits en indefinits discontinus. Els representants de la plantilla van denunciar que una part de la plantilla acomiadada seria substituïda per treballadors d’empreses externes.

La companyia ha admès la retallada de llocs de treball i va argumentar que l’adquisició de La Menorquina “podria afectar a un màxim del 15% de la plantilla” de Lacrem, ja que existeix una sobrecapacitat de les plantes de producció.Aquesta situació afecta especialment alguns mesos de l’any en què cau la demanda de gelats. Des de Lacrem van dir que s’obrirà un procés per recol·locar part dels afectats en altres empreses del grup.

Després d’adquirir La Menorquina, Lacrem preveia assolir una facturació anual d’uns 140 milions. Aquella operació es va poder fer gràcies a la participació del fons Black Toro, que va injectar 40 milions en el grup de la família Farga.
Tancament definitiu

La reorganització de Lacrem suposarà el tancament definitiu de la planta del Poblenou, que va ser la històrica fàbrica de gelats de Frigo, adquirida al grup Unilver el 2008 quan aquest es plantejava el seu tancament. El grup preveu vendre l’immoble, on actualment treballen 168 persones, per reduir l’endeutament que arrossega.