REFORMES
Economia 20/08/2011

Farmaindustria creu que les mesures d'estalvi portaran més atur i menys R+D

El sector està "en una situació límit", segons l'entitat empresarial

Redacció
1 min

BarcelonaLa patronal espanyola de la indústria farmacèutica Farmaindustria ha assegurat avui que les mesures aprovades ahir pel govern per estalviar en la despesa farmacèutica "repercutiran negativament en l'ocupació i en les inversions en R+D".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Farmaindustria es pronuncia així sobre el reial decret llei al qual va donar llum verda ahir el consell de ministres i en el qual, entre altres iniciatives, hi ha la de receptar els medicaments per principi actiu i no per marca comercial.

La patronal farmacèutica subratlla que "no es pot exigir tant" a un sector que, segons ell, està "en una situació límit" per sostenir la sanitat i els comptes públics i afegeix que suposa un "duríssim cop" per a aquesta indústria.

Segons l'executiu, amb les mesures aprovades, la sanitat pública estalviarà 2.400 milions d'euros, però Farmaindustria sosté que provocarà "noves retallades" de llocs de treball, així com en les inversions, un fet "molt greu", ja que "la indústria farmacèutica és la principal locomotora de la R+D a Espanya".

En aquest sentit, apunta que en l'últim any s'han perdut més de 5.000 llocs de treball directes i 15.000 entre indirectes i induïts.

stats