EMPRESA
Economia 16/02/2012

Fercable presenta un dels primers EROs amb la nova llei laboral vigent

L'empresa argumenta que el motiu del tancament de la fàbrica de Sant Vicenç dels Horts no són les pèrdues econòmiques, sinó les reduïdes dimensions de la fàbrica i una "sobrecapacitat"

Acn
1 min

Sant Vicenç dels HortsEl mateix dia que el govern espanyol va presentar la reforma laboral, la direcció de l'empresa Fercable, del grup Prysmian, va comunicar als seus 95 treballadors que la fàbrica situada a Sant Vicenç dels Horts, tancaria. Ahir, Fercable va presentar un ERO, sent dels primers que apliquen les condicions de la reforma laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Francisco Requena, responsable de seguretat laboral del comitè d'empresa, ha mostrat la seva preocupació davant la possibilitat que les condicions de la reforma es vegin reflectides en l'acomiadament dels empleats i tem que els treballadors "perdin els drets que tenien abans", preocupació que també mostra la plantilla.

Requena denúncia que Fercable "vol aplicar tot el que vingui amb la reforma", encara que l'empresa encara no ha concretat les condicions de l'acomiadament. "L'avís va ser el divendres però l'ERO el van presentar ahir; sense necessitat de presentar-lo, simplement per un formalisme de cara al comitè, però per acollir-se a la nova reforma", ha afegit Requena, que també assegura que l'empresa té beneficis.

D'altra banda, l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Jonqueras (ERC) està mirant d'endegar negociacions amb l'empresa ja que aquesta ja no necessita l'aprovació de la Generalitat per aplicar l'ERO.

Pel que fa a l'empresa, aquesta no al·lega pèrdues per fonamentar el tancament, sinó que la causa és la falta d'espai, ja que indiquen que les instal·lacions de la fàbrica estan obsoletes i són massa petites, i "una sobrecapacitat". Prysmian té dues plantes més a Vilanova i la Geltrú i una altre a Santa Perpètua de la Mogoda que pertanyia a Draka, una firma amb la qual es va fuisonar. Segons l'empresa, les quatre plantes treballen al 56% de la seva capacitat. Pel que fa al futur de les altres tres fàbriques, no hi ha previsions.

stats