Economia 30/05/2012

Fernández Ordóñez diu que explicar-ho tot sobre la crisi bancària seria una “irresponsabilitat”

L'encara governador del Banc d'Espanya denuncia al Senat "una campanya de desprestigi" contra l'organisme supervisor

Efe
2 min

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha denunciat avui "una campanya de desprestigi" contra l'organisme supervisor i ha advertit que podria fer una roda de premsa i explicar-ho "tot", malgrat que no ho farà perquè seria una "irresponsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És "evident" que hi ha hagut una campanya de desprestigi del Banc d'Espanya, ja que s'ha dit que "no ha sabut supervisar" o "no ha entès" la situació, ha lamentat el governador davant els mitjans després d'intervenir en la Comissió de Pressupostos del Senat.

Ordóñez considera que el Banc d'Espanya hauria de donar la seva versió, tot i que entén que ara no sigui el moment "si així ho ha decidit el govern (espanyol), amb la seva majoria parlamentària", amb la qual ha impedit que Fernández Ordóñez comparegui al Congrés.

Segons la seva opinió, en aquest moment el govern espanyol travessa un moment "delicadíssim", amb la prima de risc disparada, per això creu "capital" deixar absolutament a les mans de l'executiu la gestió d'aquesta situació "complicadíssima", ha explicat.

D'aquesta manera, si l'executiu de Rajoy creu que no és el moment de que doni la seva versió sobre "els gestors, els auditors, les comunitats autònomes, els sindicats o les restriccions de les lleis", així com sobre la gestió de l'última part de la crisi, Fernández Ordóñez ho acata per "responsabilitat".

No obstant, Ordóñez considera que no es pot orquestrar una campanya de desprestigi sense dret a rèplica, per la qual cosa confia que en el futur pugui parlar, encara que ja no sigui governador.

L'encara governador del Banc d'Espanya va anunciar aquest dimarts que abandonarà el seu càrrec el proper 10 de juny, un mes abans del previst.

stats