El substitueix el vicepresident primer, Manel Rosell

Fernando Casado deixa la presidència de CatalunyaCaixa

Casado abandona el càrrec després que l'entitat hagi anunciat la creació d'un banc on traslladarà els seus actius i passius financers

Fernando Casado ha comunicat que deixa la presidència de CatalunyaCaixa tres mesos després d'haver estrenat el càrrec. El president de l'entitat catalana considera que els canvis que s'estan produint al sistema financer espanyol modifiquen el perfil de persona que ha de pilotar la transformació de l'entitat. Casado ha remarcat que la decisió de deixar la presidència de l'entitat no té res a veure amb discrepàncies salarials, com es va publicar recentment.

D'altra banda, el consell d'administració de CatalunyaCaixa ha acordat la creació d'un banc on traspassarà els seus actius i passius financers. La posada en marxa del nou banc pretén ajudar a l'entitat a buscar capital per fer front a les noves exigències per al sector del govern espanyol. Els nivells de solvència de CatalunyaCaixa són inferiors als reclamats per l'executiu. El seu core capital (reserves i capital per fer front a possibles pèrdues) és del 6,6%, mentre que el govern exigeix un 8% als bancs i un 10% a les caixes.

Més continguts de