Economia 02/10/2012

El jutge imputa Ferran Soriano i altres alts càrrecs de Spanair per apropiació indeguda

Una querella els acusa d'apropiar-se d'una assegurança dels pilots. Joan Gaspart i Josep Mateu també estan entre els imputats

Efe
1 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats deu càrrecs de l'antic consell d'administració de la companyia aèria Spanair, en concurs de creditors, arran d'una querella que els acusa d'apropiar-se d'una assegurança professional dels pilots.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials, entre els imputats, que declararan a finals d'octubre i principis de novembre, hi figuren el que va ser president de l'aerolínia en fallida, Ferran Soriano, actualment director general del club de futbol anglès Manchester City, així com l'hoteler Joan Gaspart o el director general del RACC, Josep Mateu.

La querella, de la qual avui informa 'El Periódico', l'han interposat uns 300 pilots de l'aerolínia que acusen a la companyia en fallida d'haver-se apropiat d'una assegurança professional de la qual l'empresa pagava una part i els treballadors una altra.

Segons la versió dels pilots, un acord de l'agost del 2000 establia que Spanair es faria càrrec del 70% del pagament de la pòlissa com a complement salarial, mentre que els empleats n'havien de pagar el 30% restant mitjançant una retenció en la seva nòmina.

No obstant això, manté la querella, l'empresa va deixar de pagar l'assegurança en el segon semestre del 2011 però va seguir retenint als pilots el 30% que havien de pagar per la pòlissa, la qual cosa suma 258.837 euros.

La querella acusava també els càrrecs de l'antic consell d'administració de Spanair d'un altre delicte d'apropiació indeguda per quedar-se suposadament amb diners d'una assegurança mèdica dels pilots, però la jutge ha rebutjat obrir una investigació sobre aquest segon frau denunciat.

stats