TRANSPORT
Economia 27/02/2012

Ferrocarrils gestionarà el tramvia de Jaén

FGC assumirà l'operació durant un any, segons el contracte signat amb l'ajuntament andalús

Ignasi Pujol
1 min
L'alcalde de Jaén i el president de FGC

BarcelonaFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestionarà el tramvia de la ciutat andalusa de Jaén. Ho farà almenys durant un any, segons ha explicat el president de l'empresa pública del Govern, Enric Ticó, que ha signat avui un protocol amb l'alcalde de Jaén, José Enrique Fernández de Moya Romero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Inicialment FGC assumirà l'estudi i assistència tècnica d'aquest servei ferroviari, construït des de fa dos anys però que porta nou mesos aturat. L'import del contracte de FGC és de 18.000 euros.

Es tracta d'una infraestructura impulsada per la Junta d'Andalusia, però l'ajuntament de Jaén va assumir-ne la gestió per falta d'acord amb el govern autonòmic.

Ferrocarrils serà l'encarregat de proporcionar al consistori "una proposta d'explotació creïble", ha explicat Ticó. El president de FGC ha apuntat que el tramvia de Jaén podria tornar a estar operatiu en un termini de tres mesos. Ferrocarrils ha rebut l'encàrrec de gestió del tramvia durant un any i, esgotat aquest termini, es decidirà si continua com a operador o es convoca un concurs.

Enric Ticó ha assegurat que encara és aviat per parlar dels ingressos que pot aportar aquest servei a FGC, ja que encara s'ha d'avaluar el potencial trànsit de la línia.

El contracte andalús forma part de la nova estratègia de FGC, que consisteix en guanyar visibilitat fora de Catalunya i vendre la seva experiència d'operador ferroviari a l'exterior.

Fa uns dies Ferrocarrils va signar un acord amb l'operador basc EuskoTren per col·laborar en projectes d'àmbit estatal i internacional. Demà signarà un acord de col·laboració amb els ferrocarrils marroquins, en el marc de la missió empresarial liderada pel president Artur Mas.

stats