Economia 28/07/2012

Fiança de 25,8 milions per als exdirectius de la CAM

El jutge de L'Audiència Nacional ha imposat aquesta fiança per a cinc exdirectius de l'entitat bancaria a petició del Fons de Reestructuració Bancària, que actua d'acusació particular

Ara / Efe
2 min

MadridFiança exemplar per a exdirectius de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha imposat 25,8 milions de fiança als cinc exdirectius de l'entitat bancària a petició de l'acusació particular del FROB. Els 5 exdirectius –l'expresident de la CAM Modesto Crespo, els exdirectors generals María Dolores Amorós i Roberto López, i els exdirectors de Recursos i Planificació Vicente Soriano i Teófilo Sogorb, respectivament– estan imputats per suposades irregularitats en la seva gestió, i la fiança conjunta i solidària se'ls imposa en concepte de responsabilitat civil, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La fiança l'ha imposat el jutge en previsió d'una eventual condemna a l'antiga cúpula de la CAM que els obligaria a fer front a responsabilitat civil pels perjudicis econòmics provocats. Tenen 15 dies per pagar. La xifra imposada està per sobre dels 12 milions d'euros que demanava l'advocat Diego de Ramon, representant de la plataforma d'afectats de la CAM. Aquesta mesura se suma a la decisió de la passada setmana, per la qual Gómez Bermúdez retirava el passaport a María Dolores Amorós i Roberto López Abad davant el possible risc de fuga, després d'haver-los pres declaració.

Se'n renten les mans

Tots estan acusats de delicte societari, estafa, manipulació de preus i apropiació indeguda, i tots van negar davant el jutge la seva responsabilitat en la fallida de la caixa. El Banc d'Espanya va substituir els gestors de Caja Mediterráneo el 22 de juliol del 2011, i, tres setmanes després, els administradors del FROB van expulsar a la que fins llavors havia estat la seva directora general.

L'advocat Diego de Ramón va presentar davant l'Audiència Nacional una querella contra els seus antics directius, que ha estat admesa a tràmit i a la qual posteriorment s'han incorporat la plataforma d'afectats per la caixa i el mateix FROB. Els inspectors del Banc d'Espanya van elaborar un informe el mes de gener en què denunciaven greus deficiències en la gestió de la caixa, que anaven des pèrdues milionàries en inversions immobiliàries arriscades fins al cobrament d'oneroses prejubilacions tramitades de manera irregular.

stats