INDÚSTRIA
Economia 26/09/2011

Ficosa anuncia una suspensió temporal de contractes que pot afectar a 250 treballadors

L'empresa de components de l'automòbil al·lega que no hi haurà prou feina per tothom a Viladecavalls a partir del gener i els sindicats critiquen pressions pel conflicte salarial en la negociació del conveni

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl fabricant de components de l'automòbil Ficosa ha anunciat a la plantilla de Viladecavalls que el proper mes d'octubre presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que podria afectar a la meitat dels treballadors de producció (unes 250 persones).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat un portaveu de l'empresa, l'ERO tindria efectes a partir del gener, que és quan preveu que no hi haurà prou càrrega de treball per a tothom. El projecte de portar producció d'altres plantes de Ficosa està paral·litzat pel conflicte salarial obert en la negociació del conveni.

Encara que representants de l'empresa i els sindicats s'han reunit avui amb la mediació del Govern i estan disposats a tornar a negociar, Ficosa no podrà evitar l'ERO temporal, ja que per traslladar producció ha de rebre el vist-i-plau del client i això triga uns cinc mesos.

Segons el portaveu de CCOO Ivan Ramos, les properes converses amb Ficosa aniran orientades a evitar l'ERO i trobar una solució per apropar les postures en els dos fronts que segueixen oberts: la pujada salarial i el trasllat a Viladecavalls dels treballadors de Rubí.

Quan Ficosa va quedar-se les instal·lacions de Sony a Viladecavalls i va assumir-ne també els treballadors, va decidir crear en aquesta planta la gran seu de la multinacional i concentrar-hi els treballadors de Rubí i el centre d'enginyers de Mollet.

Amb els 500 treballadors heretats de Sony, l'empresa vol engegar un projecte de diversificació sectorial i bolcar-se en el sector de l'electrònica. Els projectes, però, s'han d'anar madurant i mentrestant la fàbrica segueix produint televisors Sony aquest any i el que ve.

stats