Economia 18/06/2012

El 'Financial Times' demana a les "regions" espanyoles que imitin l'exemple "d'unitat" de 'la Roja'

El mitjà econòmic posa Xavi com a exemple d'"orgull" per "la nació espanyola" i la "regió" i recorda el "'Viva Espanya" que va cridar després de guanyar el Mundial. El rotatiu considera que la selecció s'ha tret de sobre els trets "d'extrema dreta" que tenia amb Franco

Ara
1 min

BarcelonaEl rotatiu econòmic 'Financial Times' publica un article d'opinió d'un dels seus columnistes, Simon Kuper, en què considera que les "regions" espanyoles s'haurien d'emmirallar en l'exemple d'unitat que transmet 'la Roja' i en Xavi, que "no és només el passador suprem" de l'equip sinó que també "ha mostrat als espanyols com sentir "orgull de la seva regió i de la nació espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l''FT', la selecció ha esborrat els tints de "nacionalisme espanyol" i "extrema dreta" que va imprimir Franco en l'equip. I fins i tot parla del bateig com a 'la Roja' com a símbol d'un distanciament amb la ideologia dretana.

Consideren que el "Viva Espanya" que va cridar Xavi després de guanyar el Mundial del 2010 va semblar "un final simbòlic de la Guerra Civil".

Tot plegat, culmina el diari, demostra que amb el govern espanyol "lluitant per mantenir-se en l'euro" la "relació millorada" entre les "regions i el centre", existeix.

stats