Publicitat
Publicitat

Finlàndia reclama que el rescat serveixi per crear un banc dolent i no per mantenir vives entitats inviables

El primer ministre finlandès considera una "precondició" per al rescat la supervisió de l'FMI, la CE i el BCE

El primer ministre finlandès, Jyrki Katain, ha començat a desgranar aquest dimarts el que ell entén que són les condicions que implica el rescat europeu a la banca espanyola. Kartain ha reclamat que ni un euro dels fins a 100.000 milions que es donaran a Espanya vagi a parar a bancs inviables. "Els bancs amb mala salut s'haurien de deixar caure o hauria de ser possible trossejar-los", per tal de crear un banc dolent, ha dit el primer ministre en una entrevista a Noruega, que recull 'Bloomberg'.

A més, considera que una de les condicions per al rescat és la supervisió del Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea i el Banc Central Europeu.

"Ha d'existir la possibilitat de reestructurar el sector bancari perquè no té sentit recapitalitzar bancs que són inviables", ha assegurat. Aliat habitual de les postures d'Angela Merkel, el primer ministre ha assegurat que preferiria que fos el MEDE (el fons permanent) i no l'EFSF (el provisional, que ha rescatat Grècia, Irlanda i Portugal) l'encarregat del rescat espanyol.

Més continguts de