TERRITORI
Economia 01/12/2010

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles augmenta un 30% el nombre de parades

Canyelles consolida la seva Fira de Santa Llúcia, que, en la vuitena edició, creix un 30% respecte a l'any anterior. Ja és el tercer mercat de Nadal més important de Catalunya

Acn
2 min
La Fira de Santa Llúcia de Canyelles durant l'edició passada.

CanyellesLa Fira de Santa Llúcia de Canyelles (Garraf) presenta la seva vuitena edició amb un augment d'un 30% de les parades, que sumaran un total de 287. La fira de Canyelles s'ha consolidat com el tercer mercat de Nadal més important de Catalunya i l'any passat va enregistrar una xifra de 24.000 visitants. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Canyelles, Rosa Huguet, ha afirmat que han hagut de deixar fora "més de 50 parades" i per aquest motiu el consistori s'està plantejant fer la fira encara més gran. El dia 5 de desembre, des de les nou del matí fins a les nou del vespre, els carrers de Canyelles s'ompliran de parades amb tot tipus de productes relacionats amb l'època nadalenca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com a novetats, la Fira de Santa Llúcia de Canyelles ha editat una auca relacionada amb el mercat de Nadal en què s'explica tot allò que es pot fer durant aquest dia a la ciutat. L'autor de l'auca, Salvador Pascual, també ha estat l'encarregat de dissenyar el cartell de la fira. A més, per primer cop a la fira hi haurà una parada on es vendran arbres d'Espinelves, coincidint amb el fet que l'alcalde d'aquesta població osonenca, Àngel Tortades, serà el convidat d'honor de la fira.

Al mercat de Nadal de Canyelles tampoc hi faltarà la tradicional escudella popular, la parada del tió, una exposició de mantellines i missals o també una exposició dels gegants, capgrossos i dracs de la ciutat. A més, enguany s'ha organitzat un pessebre per col·laborar amb La marató de TV3. Segons ha explicat Rosa Huguet també es donarà un premi a la millor parada.

La regidora de promoció econòmica ha afirmat que enguany hi ha un "augment d'un 30%" en el nombre de parades i que l'Ajuntament ha hagut de dir que no a "més de 50 parades". L'alcalde de Canyelles, Xavier Robert, ha explicat que el consistori s'està plantejant "ampliar" la fira però que primer ha de "resoldre" el "problema de l'aparcament". Segons Robert, si l'ampliació no es planteja bé, es pot crear un "col·lapse" a la ciutat.

Robert ha expressat que la Fira de Santa Llúcia de Canyelles és una proposta que "s'ha anat consolidant" i que no s'imaginaven arribar a l'"envergadura" que té en aquests moments. Per l'alcalde de la ciutat, la fira "promou" el municipi i, a més, "genera activitat econòmica".

stats