JUDICIAL
Economia 29/12/2010

La Fiscalia de Madrid porta als jutjats la demanda contra els controladors aeris

La Fiscalia madrilenya acusa els controladors aeris d'un delicte de sedició per haver abandonat de forma massiva els seus llocs de treball coincidint amb el pont de la Puríssima

Efe
2 min

MadridLa Fiscalia de Madrid ja ha presentat als jutjats de la plaça de Castilla una denúncia per sedició contra els controladors aeris de Barajas i Torrejón de Ardoz que els passats dies 3 i 4 es van absentar dels seus llocs de treball. L'acció de la Fiscalia, segons les fonts consultades, no es dirigeix expressament contra un nombre concret de controladors, ni contra els 26 que van ser citats a declarar per la mateixa Fiscalia madrilenya, ni contra el total dels 175 que podien ser investigats, sinó contra els controladors "en general", segons informa EFE a partir de fonts del ministeri públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La denúncia ha estat presentada al Deganat dels jutjats de Madrid, que l'enviarà a repartiment, i en els pròxims dies es coneixerà quin òrgan judicial és l'encarregat de tramitar el procediment contra els controladors. Fins al moment, l'única acció judicial contra els controladors pel delicte de sedició és la querella interposada contra ells pel sindicat Mans Netes –sense representació a cap centre de treball i dirigit per l' exresponsable de Força Nova, Miguel Bernad–, que ha recaigut en el jutjat d'instrucció número 28 de Madrid.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Si es considera que els fets i els denunciats són els mateixos, la denúncia de la Fiscalia podria correspondre a aquest mateix jutjat. El delicte que el fiscal imputa als controladors també és el de sedició, previst en l'article 20 de la llei de navegació aèria, que estableix penes per als empleats d'aeroports "que, en nombre suficient per pertorbar el servei, abandonin col·lectivament les seves funcions en l'aeronau o l'aeroport, en actitud de protesta, desobediència coactiva o represàlia".

El Codi Penal, en el seu article 545, fixa que s'imposaran penes de quatre a vuit anys de presó i la inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per aquest mateix temps a aquells que hagin induït, sostingut o dirigit la sedició.

La Fiscalia ha denunciat els controladors després de rebre un informe d'Aena sobre els fets ocorreguts els passats dies 3 i 4, que s'ha unit als informes policials que incloïen una relació dels controladors que no van acudir a treballar.

stats