Anticorrupció demana una fiança de 300.000 euros per a l'excap de seguretat del BBVA pel cas Villarejo

Julio Corrochano estava citat a declarar avui com a interlocutor entre l'entitat i l'excomissari

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló que imposi com a mesura cautelar la llibertat sota fiança de 300.000 euros a l'excap de seguretat del BBVA Julio Corrochano, per la seva relació amb el comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo en el marc de les feines que feia per a l'entitat.

Corrochano havia estat citat a declarar aquest divendres en qualitat de investigat, ja que la investigació l'apunta com a interlocutor amb Villarejo en les seves relacions amb el BBVA i diu que li hauria encarregat contractes de suposats serveis d'intel·ligència. Aquesta relació es va allargar durant una dècada a canvi de quantitats milionàries.

Després de comparèixer i acollir-se al seu dret a no declarar, la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat que se li imposi aquesta mesura cautelar, sobre la qual ara haurà de decidir el magistrat, segons informen fonts jurídiques.

També han comparegut aquest divendres Inés Ochagavía, que va substituir Corrochano en el càrrec, i un altre dels responsables de l'àrea de seguretat del banc, Nazario Campo Campuzano. Tots dos s'han acollit al dret de no declarar al·legant que la causa encara és secreta.

Mentrestant, el soci de Villarejo a la mercantil amb la qual contractava el BBVA, Rafael Redondo, ha comparegut i sí que ha prestat declaració.