RECUPERACIÓ ECONÒMICA
Economia 03/10/2011

L'agència Fitch enfonsa les previsions de creixement de l'economia espanyola per al 2012

L'agència de qualificació diu que el PIB creixerà un 0,5% l'any que ve en comptes de l'1,6% previst. De cara a aquest any, en canvi, eleva una dècima els càlculs i diu que Espanya creixerà un 0,7%

Efe
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació Fitch ha rebaixat fins al 0,5% les previsions de creixement del producte interior brut (PIB) a Espanya el 2012, des de l'1,6% previst.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'informe econòmic setmanal de l'agència, l'austeritat fiscal del govern espanyol permetrà, en canvi, que aquest any el creixement previst s'elevi una dècima, fins al 0,7%.

Malgrat aquesta dada de cara al 2011, tant les previsions que fa l'agència pel 2012 i el 2013 són a la baixa. En el cas del 2013, les estimacions de creixement s'han corregit de l'1,9% a l'1,5%.

La revisió a la baixa s'explica per la caiguda de les importacions a Espanya els darrers mesos, compensada només en part per les exportacions, que malgrat tot han anat a un ritme inferior al que s'esperava, diu Fitch.

En el cas de l'economia italiana, les mesures d'austeritat recents també s'han deixat notar i l'agència ha rebaixat de l'1% al 0,2% el creixement previst per aquest any. La qualificació d'Alemanya, en canvi, s'han mantingut invariable pràcticament.

A la zona euro l'agència hi preveu un creixement de l'1,6%, una dècima menys del que preveia fa uns mesos. El pessimisme s'accentua de cara al 2012 i les previsions de creixement del PIB passen de l'1,8% al 0,8%.

stats