Publicitat
Publicitat

IMMOBILIARI

Fitch pronostica que els preus dels pisos a Espanya continuaran baixant

El ritme de la caiguda dependrà, segons l'agència de qualificació, de les polítiques que segueixin els bancs a l'hora d'embargar habitatges

L'agència de qualificació creditícia Fitch ha publicat avui un informe en el qual pronostica que els preus dels pisos a Espanya continuaran baixant. Segons explica Fitch, el valor encara és massa elevant tenint en compte factors com l'enorme excedent d'immobles, el nivell d'ingressos de les famílies, l'escassedat de crèdit i la recessió de l'economia.

La velocitat de la caiguda dependrà, segons l'agència de qualificació, de les polítiques que segueixin els bancs a l'hora d'embargar habitatges. Fitch calcula en el seu informe –on ha comparat el preu al qual s'han venut recentment 2.805 propietats amb el preu al qual s'havien valorat en un primer moment– que les entitats financeres estan venent les propietats embargades amb un descompte del 48% sobre la taxació feta quan es va concedir l'hipoteca.

L'agència creu que la rebaixa és significativa però recorda que es tracta, majoritàriament, de vivendes que van rebre finançament en el moment àlgid de la bombolla immobiliària, entre el 2005 i el 2006.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT