Crisi del deute

Segons l'agència, la “flexibilitat, la diversificació i el bon estat de l'economia nord-americana potencia la capacitat d'ajustar-se als impactes econòmics”.

Fitch manté la qualificació d'Estats Units en "AAA" amb perspectiva estable

Fitch ha anunciat que manté la qualificació del deute dels Estats Units amb la màxima nota “AAA” i amb perspectiva estable, encara que no descarta una rebaixa de la qualificació de la perspectiva econòmica del país cap a finals d'any.

L 'agencia de rating Fitch ha anunciat avui mitjançant un comunicat que manté la qualificació del deute dels Estats Units amb la màxima nota “AAA” i amb perspectiva estable. La decisió ha arribat dues setmanes després que Standard & Poor's degradés per primer cop en la història la nota del país nord-americà.


L'afirmació de la qualificació AAA” del deute sobirà dels Estats Units és un reflex de l'estabilitat dels pilars que cimenten l'economia americana que continuen intactes”. Segons l'agència, la “flexibilitat, la diversificació i el bon estat de salut de l'economia nord-americana”, així com la “flexibilitat monetària i els tipus d'interès” del país són el que, segons ha assegurat, “potencia la capacitat de l'economia per a absorbir i ajustar-se als impactes econòmics”.


Tot i que Fitch ha decidit mantenir la nota dels Estats Units, l'agència adverteix en el seu comunicat que tornarà a revisar la nota del país econòmicament més gran del món una vegada hagi analitzat “els resultats de les deliberacions” entre demòcrates i republicans que hauran de reduir el dèficit sobirà del país.


A més, l'agència ha assegurat que revisarà també pel novembre el deute a curt i llarg termini del país nord-americà. En aquest sentit, Fitch ha detallat que en aquesta acció és “molt probable” que faci una rebaixa de les perspectives econòmiques des de “estables”, on són ara, a “negatives”, encara que no creu que sigui necessària una rebaixa de la qualificació sobirana del país.