Economia 13/07/2011

Fitch rebaixa encara més la nota de Grècia i creu que està a prop de la fallida

La decisió es basa en l'absència d'un nou pla de finançament i l'incertesa sobre els creditors

Acn
1 min

Nova YorkFitch Ratings ha rebaixat encara més aquest dimecres la qualificació de Grècia, que ja tenia la categoria de "bo escombraria", davant de l'absència d'un nou pla de finançament per al país. L'elevada incertesa al voltant del paper dels creditors privats en un nou pla de crèdits per part de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) també ha pesat en la decisió, així com les dèbils perspectives econòmiques del país, segons ha dit Fitch en una nota de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència ha reiterat que "la participació privada probablement seria considerada... com una suspensió de pagaments", informa Reuters. Fitch ha rebaixat el ràting de Grècia quatre esglaons a CCC, una qualificació que implica un risc substancial de suspensió de pagaments. El nou ràting jo no es troba en la categoria de "credit watch negative" (vigilància amb possiblitat de rebaixa).

"Fa falta nou diner per abordar el dèficit de finançament fiscal de Grècia que sorgiria el 2012, una debilitat clau de l'actual programa de la UE i l'FMI que va destacar Fitch amb el canvi d'any". Fitch ha afegit que segueix opinant que qualsevol aportació addicional de fons a Grècia només seria creïble a l'hora d'encaminar el país cap a la solvència si compta amb fons més enllà del final de l'actual programa de mitjan 2013.

stats