Sánchez Llibre anuncia una campanya per defensar "totes les empreses que treballen a Catalunya, siguin catalanes o no"

Foment del Treball demana a la dreta que s'abstingui per facilitar la investidura de Pedro Sánchez

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha criticat aquest dimecres la campanya de l'ANC per fomentar el consum de les empreses catalanes que van mantenir la seva seu a Catalunya després de l'1-O. "Estem radicalment en contra d'aquesta campanya", ha assegurat el president de la patronal en un esmorzar informatiu a Madrid.

L'ANC ha posat en marxa recentment la segona fase de la campanya Consum Estratègic per fomentar el comerç de proximitat i els valors de l'economia circular o l'ús de la llengua catalana, entre d'altres. "No permetrem aquest tipus d’actuacions a Catalunya”, ha advertit el president de la patronal.

Sánchez Llibre ha anunciat que per contrarestar-la posarà en marxa una sèrie d'actuacions per defensar "totes les empreses que treballen a Catalunya, siguin o no catalanes". Per fer-ho, el president de la patronal ha explicat que s'entrevistarà amb els reguladors, els sindicats i les organitzacions de consumidors.

En el mateix acte, Josep Sánchez Llibre ha defensat la necessitat d'un govern estable a l'Estat i ha demanat a Ciutadans i el PP que s'abstinguin per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. "No ens podem permetre el luxe de repetir unes eleccions i tenir els empresaris pendents d’un nou govern i uns nou pressupostos”, ha avisat.

Salaris dignes

Sánchez Llibre també ha defensat salaris “que permetin viure a les persones dignament” i “evitar les desigualtats que fracturen la societat espanyola”.  El president de Foment del Treball ha fet aquesta afirmació quan li han preguntat per la proposta d’Unides Podem d’elevar el salari mínim (SMI) a 1.000 euros mensuals. No ha concretat si 1.000 euros és suficient o és massa però ha defensat que tenir salaris dignes “és un objectiu al qual no podem renunciar”.

En matèria fiscal, Sánchez Llibre ha plantejat suprimir l’impost sobre el patrimoni i establir un tipus reduït de l’impost de societats, del 15%, per a les petites i mitjanes empreses.

Més continguts de