Foment del Treball reclama la gestió individualitzada dels ports catalans

La patronal defensa que els beneficis de cada infraestructura serveixin només per fer inversions a la seva àrea d'influència

Foment del Treball ha emès un comunicat en què reclama la gestió individualitzada dels ports i la seva lliure competència. Ho fa després de l' aprovació per part del govern espanyol del Fons d'Accessibilitat Terrestre, a través del qual els ports que tinguin beneficis hauran d'aportar-ne el 50% a l'Estat. La patronal ha explicat que creu en el principi de competència propi d'una economia de mercat, per la qual cosa veu "coherent" la gestió independent d'infraestructures com ports i aeroports.

Foment del Treball està a favor que els ports aportin recursos per millorar els seus accessos terrestres però "sempre que cada port pugui destinar els seus recursos a les seves pròpies àrees d'interès". Ha argumentat que, en cas contrari, "s'alteraria la competència que ha de regir la gestió portuària i el necessari impuls a la gestió individualitzada de cada port".

A més a més, la patronal ha mostrat la seva preocupació perquè aquesta nova normativa pugui suposar que els ports que obtinguin més beneficis derivats de la seva més bona gestió hagin d'aportar recursos als ports que presentin dèficits econòmics.


Més continguts de