El govern espanyol traurà 3.000 milions del Fons de Reserva de la Seguretat Social per a la paga extra de les pensions

Ho ha assegurat la ministra d'Hisenda, Magdalena Valerio, en una entrevista a 'El País'

El govern d'Espanya preveu treure 3.000 milions d'euros del Fons de Reserva de la Seguretat Social per abonar la paga extra de Nadal als pensionistes. Així, la guardiola de les pensions es quedarà amb uns 5.000 milions d'euros.

Així ho ha assegurat la ministra de Treball, Magdalena Valerio, en una entrevista publicada aquest dilluns a 'El País'. A banda, la titular del ministeri també ha explicat que sumarà a aquest import els 6.300 milions d'euros que sobren del préstec del tresor que l'Estat va concedir a la Seguretat Social en els pressupostos generals per al 2018. 

L'Estat s'ha gastat més de 93.000 milions des del 2011 per tapar el forat de les pensions

De fet, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va avisar al setembre que podria fer servir aquesta partida per pagar l'extra del desembre.

Valerio ha acusat l'anterior govern del PP de "mirar cap a una altra banda" durant els últims anys en què ha tirat del Fons de Reserva, que va arribar a estar dotat amb 67.000 milions. La ministra, a més, ha mostrat les dificultats a les quals s'enfronta per "donar un gir copernicà al transatlàntic que és la Seguretat Social".

Ha descartat que el govern socialista estigui pensant a ampliar l'edat de jubilació o el còmput d'anys per calcular la pensió, però s'ha mostrat molt a favor de revisar les prestacions que es paguen a càrrec de la Seguretat Social. Finalment, ha apuntat que les de paternitat i maternitat "tenen a veure amb la política d'Estat".