Publicitat
Publicitat

REFORMES

Resposta a la iniciativa de setze de les principals fortunes del país

França crea un nou impost per als rics

Rebaixa de les previsions de creixement de l'economia francesa

El govern francès ha decidit avui augmentar la pressió fiscal sobre els grans salaris d'aquest país amb la creació d'un nou impost del 3% sobre aquells que percebin més de 500.000 euros anuals.

"Es tracta d'una imposició excepcional fins que s'assoleixi l'objectiu del 3% de dèficit. En arribar a aquest objectiu (programat per al 2013), la mesura serà suprimida", ha informat el primer ministre francès, François Fillon.

La iniciativa anunciada avui, a vuit mesos de les pròximes eleccions presidencials, es produeix un dia després que setze de les grans fortunes franceses demanessin al govern que els imposi un impost especial per contribuir a sortir de la crisi que viu el país.

Entre els signants figuren el president de L'Oreal i la seva màxima accionista, els patrons de la petroliera Total, el grup hoteler Accor, l'alimentari Danone, el banc Société Générale, l'operador de comunicacions Orange, l'aerolínia Air France-KLM i el fabricant automobilístic PSA Peugeot-Citröen.

Aquest impost als francesos amb ingressos més alts s'emmarca en el pla anunciat avui per estalviar 12.000 milions d'euros de dèficit públic entre 2011 i 2012 i garantir així el compliment dels objectius de dèficit màxim del 5,7% aquest any, el 4,5% el 2012 i el 3% el 2013.

La iniciativa governamental ha estat presentada juntament amb una rebaixa de les previsions de l'executiu sobre el creixement econòmic francès, que serà del 1,75% el 2011 i 2012, i no del 2% i 2,5%, respectivament, segons les últimes estimacions governamentals.

Fillon ha anunciat a més una altra sèrie de mesures, entre les quals es preveu una modificació de l'impost sobre societats, la supressió d'alguns "nínxols fiscals" o l'increment de la pressió fiscal sobre algunes rendes de capital i sobre els avantatges fiscals de certes inversions immobiliàries destinades als serveis.

Més continguts de