REFORMES
Economia 24/08/2011

França crea un nou impost per als rics

Rebaixa de les previsions de creixement de l'economia francesa

Efe
2 min

ParísEl govern francès ha decidit avui augmentar la pressió fiscal sobre els grans salaris d'aquest país amb la creació d'un nou impost del 3% sobre aquells que percebin més de 500.000 euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'una imposició excepcional fins que s'assoleixi l'objectiu del 3% de dèficit. En arribar a aquest objectiu (programat per al 2013), la mesura serà suprimida", ha informat el primer ministre francès, François Fillon.

La iniciativa anunciada avui, a vuit mesos de les pròximes eleccions presidencials, es produeix un dia després que setze de les grans fortunes franceses demanessin al govern que els imposi un impost especial per contribuir a sortir de la crisi que viu el país.

Entre els signants figuren el president de L'Oreal i la seva màxima accionista, els patrons de la petroliera Total, el grup hoteler Accor, l'alimentari Danone, el banc Société Générale, l'operador de comunicacions Orange, l'aerolínia Air France-KLM i el fabricant automobilístic PSA Peugeot-Citröen.

Aquest impost als francesos amb ingressos més alts s'emmarca en el pla anunciat avui per estalviar 12.000 milions d'euros de dèficit públic entre 2011 i 2012 i garantir així el compliment dels objectius de dèficit màxim del 5,7% aquest any, el 4,5% el 2012 i el 3% el 2013.

La iniciativa governamental ha estat presentada juntament amb una rebaixa de les previsions de l'executiu sobre el creixement econòmic francès, que serà del 1,75% el 2011 i 2012, i no del 2% i 2,5%, respectivament, segons les últimes estimacions governamentals.

Fillon ha anunciat a més una altra sèrie de mesures, entre les quals es preveu una modificació de l'impost sobre societats, la supressió d'alguns "nínxols fiscals" o l'increment de la pressió fiscal sobre algunes rendes de capital i sobre els avantatges fiscals de certes inversions immobiliàries destinades als serveis.

stats