GOVERN
Economia 27/12/2010

Francesc Xavier Mena, un catedràtic d'Esade partidari de les reformes

El professor considera que la reforma laboral del govern espanyol es va quedar "a mig camí"

àlex Font Manté
1 min
Francesc Xavier Mena

BarcelonaFrancesc Xavier Mena, nou conseller d'Empresa i Ocupació, és un catedràtic d'Economia d'Esade partidari de les reformes. Durant els últims anys ha estat molt crític amb la banca, a qui ha acusat sovint de males pràctiques, i també amb les administracions, a qui considera massa immobilistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mena, doctor en Ciències Econòmiques i llicenciat en Dret, considera per exemple que la reforma laboral empresa el passat mes de maig pel govern espanyol es va quedar "a mig camí". També s'ha mostrat a favor de la reforma de les pensions que es farà a finals de gener. La considera necessària per evitar que el sistema entri en col·lisió.

Conegut per les seves aparicions en televisió, el professor d'Esade ha estat col·laborador de programes com Divendres, presentat per Xavier Coral. Mena destaca per la seva polivalència, ja que és expert en nombroses matèries, com Economia, països emergents, matèries primeres o anàlisi industrial, entre d'altres. A l'escola de negocis on treballava fins ara sempre se l'ha valorat per la seva capacitat didàctica.

A més d'haver impartit classe a diferents països, el seu currículum també destaca pel seu pas pel sector privat. Ha estat economista del departament de Sistemes i Control al Banc Sabadell i director del grup Consultur, entre d'altres.

El president de la Generalitat, Artur Mas, havia temptejat també Anna Birulés (exministra de Ciència i Tecnologia durant els mandats de José María Aznar) per ocupar aquesta conselleria. Finalment, però, Mena serà l'encarregat de pilotar una de les conselleries econòmiques del nou Govern català.

stats