Publicitat
Publicitat

El G-20 crida Europa a separar els deutes dels bancs de les "castigades finances dels estats"

Segons un document de treball al qual ha tingut accés l'agència Reuters, els països reunits a Los Cabos demanaran que l'eurozona prengui "totes les mesures necessàries" per sortir de la crisi

El G-20 reclamarà a l'eurozona un mecanisme que trenqui la connexió entre els bancs, en mala situació, i les "castigades finances dels estats", segons un document de treball de la cimera que se celebra a Los Cabos (Mèxic), al qual ha tingut accés l'agència Reuters.

La demanda va en la línia del que ha dit aquest dijous des de la cimera el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que, referint-se directament al rescat espanyol, ha assegurat que preferiria una fórmula "que no contamini el deute", preguntat per un possible rescat directe amb fons europeus a les entitats bancàries, sense que s'hagi de passar per l'Estat.

Aquesta fórmula, que és la que vol el govern espanyol, requeriria un canvi de normativa dels fons de rescat europeus, tant del provisional (FEEF), com el permanent (MEDE), que entra en acció l'1 de juliol. Per aconseguir aquest canvi caldria una ratificació dels estats membres i Barroso ha deixat clar que la fórmula del rescat s'"haurà de discutir a l'Eurogrup".

Més continguts de