Economia 23/09/2011

El G-20 promet una resposta "forta i coordinada" contra les turbulències econòmiques

Els 20 països més rics del planeta sumen esforços per "fer tot allò necessari" per assegurar l'estabilitat dels mercats

Efe
1 min
Reunió del G20

WashingtonEls 20 països més rics del planeta s'han compromès a actuar en bloc davant de la inestabilitat econòmica actual: turbulències dels mercats i problemes de creixement econòmic. En un comunicat han expressat que els riscos derivats dels problemes amb els deutes sobirans dels països i la fragilitat del sistema financer són els grans "desafiaments" als quals s'hauran d'enfrontar aquests països en els propers temps.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per això, han acordat "fer tot allò necessari" per assegurar l'estabilitat del sistema bancari i per ajudar-los a "aplicar les mesures promeses amb els plans d'ajust pressupostari". La publicació d'aquest comunicat ha estat fruit de la convicció dels ministres de finances del G-20 que la situació que s'està travessant és "greu".

Aquesta resolució del G-20 arriba després de diverses jornades de gran volatilitat dels mercats, provocada per la por d'una nova recessió mundial i per la por que Grècia efectuï una suspensió de pagaments. A més, aquest comunicat és previ a les trobades de rang econòmic internacional del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial que es produiran a Washington.

stats