El G-20 promet una resposta "forta i coordinada" contra les turbulències econòmiques

Els 20 països més rics del planeta sumen esforços per "fer tot allò necessari" per assegurar l'estabilitat dels mercats

Els 20 països més rics del planeta s'han compromès a actuar en bloc davant de la inestabilitat econòmica actual: turbulències dels mercats i problemes de creixement econòmic. En un comunicat han expressat que els riscos derivats dels problemes amb els deutes sobirans dels països i la fragilitat del sistema financer són els grans "desafiaments" als quals s'hauran d'enfrontar aquests països en els propers temps.

Per això, han acordat "fer tot allò necessari" per assegurar l'estabilitat del sistema bancari i per ajudar-los a "aplicar les mesures promeses amb els plans d'ajust pressupostari". La publicació d'aquest comunicat ha estat fruit de la convicció dels ministres de finances del G-20 que la situació que s'està travessant és "greu".

Aquesta resolució del G-20 arriba després de diverses jornades de gran volatilitat dels mercats, provocada per la por d'una nova recessió mundial i per la por que Grècia efectuï una suspensió de pagaments. A més, aquest comunicat és previ a les trobades de rang econòmic internacional del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial que es produiran a Washington.