Economia 21/10/2011

La Generalitat emetrà dilluns bons per valor de 3.700 milions d'euros

El període de subscripció acabarà el 14 de novembre i la inversió serà del 4,75% a un any o al 5,25% a dos anys

Efe
1 min

BarcelonaLa Generalitat posarà en circulació dilluns que ve una nova emissió de bons i obligacions dirigida a particulars per valor de 3.700 milions d'euros, ampliables a 4.000, garantits per una trentena d'entitats asseguradores i col·locadores. El departament d'Economia ha anunciat aquest llançament definitiu, després que el Consell de Ministres hagi autoritzat avui divendres a la Generalitat realitzar emissions de bons i obligacions i concertar préstecs a l'interior i a l'exterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els subscriptors dels bons podran escollir entre invertir en bons al 4,75% a un any, o al 5,25% a dos anys i el mínim fixat per a les sol·licituds serà de mil euros, mentre que el màxim serà de dos milions. Les peticions es podran presentar en les tretze entitats col·locadores i en qualsevol de les oficines de les vint entitats asseguradores, liderades per La Caixa, Catalunya Caixa i Banc de Sabadell. A més d'aquestes tres entitats, asseguren i col·loquen els bons Barclays, Unnim, Ahorro Corporación Financera, Caja d'Enginyers, Deutsche Bank, GVC Gaesco, Banco Pastor, BBVA, Caixa Ontinyent, Bankpime, Caja 3, Banc Mare Nostrum, Banc Mediolanum, Privat Bank Degroof, Cajamar i Ibercaja, així com les oficines de Bank que pertanyien a la xarxa de Caixa Laietana.

El període de subscripció acabarà el 14 de novembre, però podria reduir-se si totes les entitats col·loquen abans els bons que tenen assignats. El desemborsament està previst pel 21 de novembre, data en la qual finalitza i es liquida l'emissió de bons de l'any passat, facilitant així que els ciutadans que n'havien comprat puguin prorrogar-los.

stats